Sport Pedicure

Momenteel volg ik de opleiding Medisch Pedicure Sport. 

Na het behalen van de opleiding kan ik sporters, ongeacht welk niveau, bijstaan met advies en behandeling.

 

 

Medisch Pedicure Sport

 

Sporten is gezond en lekker! Ongeacht op welk niveau. Maar door het sporten heb je ook kans op blessures. Vooral voeten kunnen het zwaar hebben, door de schoenen, de bewegingen, de warmte en ga zo maar door.

 

Als medisch pedicure sport wil ik graag bijdragen aan gezonde voeten en aan een fijne beleving voor de sporter. Zodat de focus ligt op wat er moet gebeuren en niet op de (pijnlijke) voeten!

 

Wat ik voor u kan betekenen

 

De rol van een medisch pedicure sport bestaat voor een belangrijk deel uit voorlichting en advisering.

Er wordt gekeken naar de schoenen, de sport, de voeten en wat de klachten zijn. Vanuit hier zal dan een advies volgen om de klachten (zoveel mogelijk) te verhelpen. Kan de klacht om wat voor reden dan ook niet helemaal verholpen worden, dan streven we naar een oplossing die zo goed mogelijk resultaat geeft.

 

Natuurlijk kan het ook zijn dat er een behandeling moet plaatsvinden. Denk maar aan blaren, likdoorns, ingroeiende nagels, blessures aan tenen/enkels etc. Deze kan ik dan ook voor u uitvoeren. Ook wordt hierbij weer gekeken om dit zo te doen dat u als (top)sporter zo optimaal mogelijk weer verder kunt.

 

Medical Taping

 

Blessures komen voor. En bij (top)sporters is er natuurlijk nog meer kans op blessures aan de voeten.

Een aantal van deze klachten kan behandeld worden met medical taping. Je hebt hierin dan nog verschil tussen de sporttape en de kinesio-tape.

 

Sporttape wordt gebruikt bij een acute blessure, zoals bijvoorbeeld het verzwikken van de enkel. Sporttape kan een dag of 3 gedragen worden en zorgt dat het aangedane deel zoveel mogelijk geïmmobiliseerd wordt. Er kan dus niet makkelijk mee gelopen worden, maar dit is dan ook de bedoeling.

 

Zijn de klachten al wat langer aan de gang, bijvoorbeeld nog wat lichte klachten van de verzwikte enkel, of wil je een blessure voorkomen? Dan wordt er gebruik gemaakt van kinesio-tape. Deze tape is veel elastischer, kan mee gelopen worden en kan een weekje blijven zitten. Deze tape zorgt voor ondersteuning waardoor het sporten makkelijker zal gaan. Dit kan zorgen voor betere prestaties.

 

Soms zal taping niet voldoende zijn, of als onprettig worden ervaren, of wil je bijvoorbeeld gewoon elke keer bij het sporten de extra ondersteuning maar heb je geen zin om het altijd maar te (laten) tapen. Dan kan er nog gekeken worden naar een brace. Ook hiervan zijn veel verschillende soorten en zal ik, indien gewenst, samen met u bekijken wat voor u de beste keus zal zijn.

 

 

Deze pagina zal nog verder uitgebreid worden met welke klachten er tijdens het sporten kunnen ontstaan aan de voeten/enkels en wat ik hieraan kan doen. En zullen en tips komen.

 

Heeft u nog vragen, dan hoor ik dit graag.

Op onderstaande foto's is gewerkt met kinesio-tape. Deze tape wordt gebruikt om bijvoorbeeld te ondersteunen tijdens het herstel van een blessure of om klachten te voorkomen (bijvoorbeeld versterken van de enkel).  Overige voordelen die de tape kan bieden:

  • Vermindering van de pijn
  • Vermindering van de zwelling
  • Verbetering van de houding
  • Verbetering van de functie
  • Snellere terugkeer naar sport of activiteit
  • Verbetering van de (sport)prestaties

 

Op de fotos zijn de volgende aandoeningen getaped:

1. Hallux Valgus

2. Faciitis plantaris

3. Hielspoor

4. Ondersteuning bij zwakke enkel

Op onderstaande foto's zijn de volgende blessures getaped met sporttape:

1. zandteen

2. enkelblessure

3. faciitis plantaris (peesplaat)