Overig · 01. maart 2020
Mensen krijgen soms het advies om eens naar een podotherapeut te gaan. Maar behalve een podotherapeut heb je ook nog een podoloog en registerpodoloog. Het verschil tussen deze 3? In een blog legt Wender dit uit!
Nagel- en Huidaandoeningen · 20. februari 2020
Kloven in de voet Wat zijn kloven in de voet? Kloven (raghaden) in de voet zijn barsten of scheuren in de droge huid. Dit kan in hard overmatig eelt, of juist een droge huid zonder overmatig eelt ontstaan. Kloven kunnen behoorlijk diep en pijnlijk zijn. Barsten in hard en droog eelt vereisen behandeling door een pedicure of medisch pedicure en een goede thuiszorg. De randen van de kloof zijn hard maar onderin de kloof is de huid erg dun en kan snel gaan bloeden. De scheuren komen het meeste...
Ziektebeelden · 10. februari 2019
Wat is het fenomeen van Raynaud? Door het fenomeen van Raynaud verkrampen tijdelijk je bloedvaten en daardoor stroomt er minder bloed door. Je vingers en tenen verkleuren dan en gaan pijn doen of gaan tintelen. Je krijgt vooral klachten door kou of als een reactie op spanning. Door een slechte doorbloeding ontstaan er soms spontaan zweertjes op je vingers die moeilijk genezen.
Overig · 03. januari 2019
Sommige problemen met je schoenen/voeten kan je oplossen met bepaalde vetertechnieken. In dit stukje een aantal technieken.
Product informatie · 03. januari 2019
Informatie over SpaRitual. Ik werk zelf met de nagellak van deze lijn!
Ziektebeelden · 01. juli 2018
Doet je been, voet of bil steeds vaker en sneller pijn tijdens het lopen? Dan heb je mogelijk last van claudicatio intermittens, ofwel: etalagebenen. In Nederland krijgt één op de vijf 50-plussers deze vaataandoening. De oplossing? Nog meer lopen!
Overig · 01. juli 2018
Daan werkt in de bouw en draagt veiligheidsschoenen. Om rugklachten te voorkomen, wil hij hierin zijn eigen, speciaal aangemeten steunzolen dragen. Zijn leidinggevende wil natuurlijk ook niet dat Daan rugklachten krijgt en daardoor misschien zelfs moet verzuimen. Toch mag hij de zolen van zijn werkgever niet dragen. Want zodra Daan zijn eigen zolen in de veiligheidsschoenen legt, voldoen die niet meer aan de eisen van een gecertificeerde veiligheidsschoen. Hoe zit het nu? lees het hele verhaal.
Nagel- en Huidaandoeningen · 14. juni 2018
De ABCDE-regel helpt je een goedaardige moedervlek van een melanoom te onderscheiden. Iedereen zou dit ezelsbruggetje moeten kennen! Veel mensen hebben moedervlekken, die puntjes die doorgaans rond en donker zijn en niet meer zijn dan goedaardige huidtumoren. Sommigen zitten er al vanaf je geboorte, andere krijg je in de loop der tijd. Hoewel het merendeel gewoon niets doet op de huid is het belangrijk om er veel aandacht aan te besteden, vooral wanneer je bent blootgesteld aan de zon. Wie...
Teen- en Voetafwijkingen · 07. maart 2018
Een veel voorkomend probleem, een scheve grote teen. Vrouwen hebben hier vaker last van dan mannen, Sommige mensen hebben er last van en andere totaal niet. Lees het hele artikel voor meer informatie!
Nagel- en Huidaandoeningen · 01. maart 2018
Voor meer informatie over de aandoening wintertenen. Dit kan overigens ook aan bijvoorbeeld de handen voorkomen..

Meer weergeven