Pedicure Behandelingen

 

Op deze pagina vindt u meer informatie over de behandelingen die betrekking hebben op specialistische technieken en de standaard behandelingen.

(Klik HIER om terug te gaan naar de pedicure-pagina, klik HIER om naar de Pedicure Spa-behandelingen te gaan)

 

Basis pedicurebehandeling

Wat u kunt verwachten: de eerste afspraak duurt altijd wat langer. Vooraf wordt eerst een anamnese-behandel plan gemaakt. Het kan zijn dat er een voetafdruk gemaakt wordt. De voeten worden bekeken, gedesinfecteerd en behandeld (nagels knippen, polijsten, evt. eelt/likdoorn/ingroeiende nagel behandelen). Als afsluiting krijgt u een korte massage van de voeten.

 

Behandeling van  een lokale klacht

Bij behandeling van een lokale klacht kunt u denken aan het verwijderen van een plekje eelt, een likdoorn of het behandelen van een ingroeiende nagel.

 

Een behandeling kan worden uitgebreid met een spa-behandeling of lakken van de nagels. (zie hiervoor de prijslijst)

 

Medisch Pedicure Sport

Voor meer informatie wat ik voor u als sporter kan betekenen verwijs ik u door naar naar het tabje over Sport Pedicure

 


Specialistische technieken

- Nagelbeugel

De nagelbeugel is bedoeld om ingroeiende teennagels te behandelen en te begeleiden tijdens het groeien. Een nagelbeugel wordt op maat gemaakt waarbij wordt gekeken welke soort beugel het beste is voor u.

Na een periode wordt de beugel verwijderd en indien nodig opnieuw geplaatst tot de oorspronkelijke/juiste vorm van de nagel is verkregen. Na 1 week heeft u een controle afspraak. 

- Nagelreparatie
Nagel reparatie/correctie is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk door een nagelprothese wordt vervangen. Deze kan worden vervaardigd door middel van gel of acryl. De nagel voelt heel natuurlijk aan en past perfect bij de natuurlijke nagel.

De nagelprothese zorgt ervoor dat de oorspronkelijk gevormde nagelwallen behouden blijven en voorkomt dat het nagelbed onjuist gaat opgroeien en blijvende nagelmisvormingen of ingroeiing veroorzaakt.

-Orthese
Een orthese of teenstukje wordt (direct op de voet) gemaakt van siliconen. 

Om een goed passende orthese te maken wordt er voor het maken van de orthese een voet onderzoek gedaan. Hierbij wordt er gekeken naar de beweeglijkheid van de tenen. Ook worden uw schoenen bekeken aan de binnen en buitenkant.  Na 1 week is er een controle afspraak.

-Antidruktechniek

Antidruk-techniek is een techniek die wordt toegepast om pijnklachten direct te verminderen of om een wond drukvrij te leggen. Vaak gebeurt dit met vilt. U kunt de viltpadding max. 3 dagen laten zitten en daarna zelf verwijderen.